Regel je pensioen nu je nog jong bent

Ben jij nog jong? Zit je midden in de bloei van je leven? Dan heb je vast een drukke baan, jonge kinderen, veel vrienden en ga je graag op vakantie. Vrije tijd is kostbaar en die besteed je dan ook graag met familie of vrienden. Denken aan het regelen van je pensioenzaken is waarschijnlijk niet alleen het laatste waar je zin in hebt, maar ook het laatste wat überhaupt in je op komt. Je pensioen is iets wat pas over tientallen jaren aanbod komt, toch?

Waarom je je pensioenzaken nu moet regelen

Er zijn maar weinig young professionals die echt weten hoe hun financiele situatie er op hun oude dag precies uit gaat zien. Terwijl je juist wanneer je jong bent je pensioenzaken moet regelen, om te voorkomen dat je er op je oude dag anders bij zit dan je verwacht had in de bloei van je leven. Het regelen van je pensioen zorgt ervoor dat je niet voor verassingen komt te staan, en zorgt ervoor dat je zelf de touwtjes in handen kan houden.  Regelgevingen omtrent pensioen veranderen namelijk ook nog weleens.

Hoe je je pensioenzaken kan regelen

Je kunt zelf aan de slag gaan met papierwerk en contact opnemen met jouw pensioeninstantie en werkgever. Als je hier geen zin in hebt of geen tijd voor hebt kun je altijd een pensioenconsultants inschakelen. Zij kunnen jouw pensioendossier op orde brengen en accuraat bijhouden, en je een realistische pensioenprognose  bieden.  Zij hebben verstand van alle ‘kleine letters’ omtrent pensioen, waardoor je jezelf niet per se in hoeft te lezen. Ook kunnen dergelijke pensioenconsultants bemiddelen wanneer een conflict betreft pensioen is tussen jou en je (vorige) werkgever. Het tijdig inschakelen van een consultant voorkomt hogere conflictkosten achteraf.  Uiteindelijk is zorgen maken om je pensioen het laatste waar je op je oude dag op zit te wachten, toch?

 

Geef een reactie